månadsarkiv: december 2014

Hour of code

Skärmavbild 2014-12-05 kl. 14.54.15

 

Hour of Code

På SMK kommer hela 4-6 delta i Hour of Code, ett världsomspännande evenemang för att lära unga om programmering. Vi tycker att det tillhör en digital allmänbildning att känna till att det är kod som styr allt vi gör i våra datorer. Att lära sig mer om detta utvecklar en ökad förståelse och ett kritiskt tänkande till den digitala världen. Se klippet nedan eller besök code.org.

Hörlurar

Ha gärna med hörlurar onsdag.

Senaste nytt i politiken

Under förmiddagen hölls finaldebatten i Aulan inför en mycket intresserad och entusiastisk publik. Partierna presenterade sina partiprogram och besvarade flera kluriga frågor, t. ex. Hur hade ni tänkt finansiera det här? Hur hade ni tänkt att ha råd med en extra lärare per årskurs? Tror ni verkligen att en lärare vill jobba här om ni inte erbjuder hög lön?
Elever i publik och på scenen var superduktiga på att stötta varandra och de närvarande lärarna imponerades.
Efter presentation och frågestund visades partiernas valfilmer varefter det var dags att gå till valurnorna. Valdeltagandet var lägre än tidigare och hela tolv procent tog sig inte till vallokalen denna dag. Efter lång valvaka på eftermiddagen har vi nu nått fram till ett resultat.

Valresultat
Valdeltagande 87%
Ogiltiga röster 1%

MUSIKIDROTTSPARTIET 9%
MUMSPARTIET 11%
NATURE PARTIET 11%
HÄLSOPARTIET 15%
UNGDOMSPARTIET 41%

Vinnarna, Ungdomspartiet, kommer således få i uppdrag att bilda SMKs regering men får inte egen majoritet (eftersom de har färre än hälften av rösterna). Hur kan de göra?
De vill väl ändå undvika att hamna i samma svåra läge som vår nuvarande minoritetsregering i Sverige (socialdemokraterna och miljöpartiet)? Eller?

Ha en fin eftermiddag!