månadsarkiv: oktober 2015

Musikteori och matte

Tiden går fort! Halva terminen har passerat och vi lägger mer fokus på musikterori och julrepertoar.

På halvklasstimmarna kommer vi att lära oss om notvärden och taktarter. Detta kommer kopplas ihop med matten hos Madeleine där de om ett par veckor ska börja arbeta med bråk.

Musikterori är matte! 

 

NOTVÄRDEN SKRIVBORD

Rep 13-14 den 8/11

Hej!

Reptid är klar! Detta äger rum i hörsalen i Kulturhuset.

Tuvas mamma Helena och Timnas pappa Hans har erbjudit sig att åka tåg med barnen om det är så att inte alla har möjlighet att köra in sina barn.

Rapportera till mig så snart som möjligt hur ditt barn tar sig till repetitionen så att jag kan tala om för Helena och Hans hur många barn som åker med dem.

Vänliga hälsningar och trevligt höstlov!

Anna

”Flippad” engelsklektion!

I morgon har eleverna fått lov att klä ut sig för Halloween och ha med sig fika att mumsa på på engelsklektionen. (Ja, lite godis får de också ha med sig, typ en klubba eller något annat smått). Vi kommer att titta på en kort film som heter Modern Ghost Stories Jr – Take out the Trash. Vi kommer att ha engelsk text under.

Om ert barn känner sig osäker på att förstå vad som sägs i ett engelsktalande program skickar jag med en länk till filmen, så att hen kan tjuvkika på den hemma, med svensk text under. Då blir det lite lättare att hänga med i morgon när vi pratar om programmet. Man klickar på T och väljer svenska:

http://www.ur.se/Produkter/178331-Modern-Ghost-Stories-Junior-Take-out-the-Trash

VÄLKOMMEN IN, VÄLKOMMEN HIT! (Rädda Barnen)

Hej!

Den 9/11 ska barnen sjunga i hörsalen på Kulturhuset. Vi kommer ha ett husband som kompar oss. Det innebär att vi kommer behöva repetera tillsammans med bandet. Detta kommer att ske söndagen den 8/11. Jag har inte fått någon exakt tid för detta rep än.

Det bästa vore om så många som möjligt har möjlighet att se till att barnen kommer in till kulturhuset denna dag.
Om det är många som har svårt att lösa detta kanske vi kunde se till att någon underbar förälder kan åka tåg tillsammans med barnen från Häggvik eller Sollentuna c. Jag kommer behöva vara där lite tidigare än barnen nämligen för att prata form och arrangemang med bandet.

Hur ser det ut för er?

Vänliga hälsningar

Anna

Lyckad utflykt idag med 86 femteklassare!

image

Eleverna har idag gnuggat geniknölarna till max och samarbetat i grupper om tre med en elev från varje klass vilket har fungerat fint. Kul att se att nya grupperingar väcker ny vänskap. Vi hade lyxen att åka abonnerad buss till och från Ulriksdal vilket var skönt när vi var så många. Vi har besökt utställningarna ”Djuret människan” och ”Den mänskliga resan” som en del i våra studier om kroppen. Barbro hälsar och erkänner att hon tydligen inte är smartare än en schimpans, så nu vet vi det…..

Hej!

Tack så mycket till alla er fina som kom och lyssnade i lördags! Jag är så otroligt stolt över barnen, de gjorde ett fantastiskt jobb!
Det är otroligt duktigt av barnen att sjunga tre-stämmig sats en hel konsert (om än kort sådan) efter att ha jobbat med stämsång i 8 veckor. Vilken bedrift!

Extra tack till alla hjälpföräldrar! Ni var mina änglar i lördags!

Nu ska vi ägna resten av terminen åt musikteori och julrepertoar!

Vänliga hälsningar

En mycket nöjd och glad musiklärare

SO-prov

image

Tappert kämpade de små riddarna under provet idag som om de vore trälar på Vikingatiden. Skrivmusklerna krampade men ingen gav upp!

Trevlig helg!