månadsarkiv: november 2015

Matteintresserad?

Du som har speciellt intresse för matematik –  

anmäl dig till Pizzaklubben!

Pizzaklubben fortsätter i vår!

Sollentuna vill fortsätta arbetet med att uppmärksamma elever med särskild fallenhet för matematik genom att skapa en mötesplats som har till syfte att erbjuda elever en undervisning som möter deras kapacitet och stimulerar till nyfikenhet. Under vårterminen 2016 kommer därför Pizzaklubben att arrangeras av Edsbergsskolan på uppdrag av barn- och utbildningskontoret. Ansvariga för Pizzaklubbens innehåll är Edsbergsskolans förstelärare i matematik, Adam Jonsson och Catherine Mortimer-Hawkins. Pizzaklubben kommer att vända sig till elever i åk 2-9. Har du varit med förut eller skulle vilja vara med så anmäl dig nu!

 

Pizzaklubben

Under fyra torsdagar kommer vi att arbeta med problemlösning som håller en hög matematisk nivå, där vi diskuterar och resonerar oss fram till olika lösningar tillsammans. Uppgifterna har som syfte att stimulera nyfikenhet och utmana tankesätt inom matematik samt bredda redan etablerade kunskaper. Under kvällen äter vi pizza, umgås och lär känna varandra!

 

Tider

Träffarna kommer äga rum på torsdagar enligt följande:

  • Träff 1; 4 feb, kl 16-18.15
  • Träff 2; 25 feb, kl 16-18.15
  • Träff 3;  14 april, kl 16-18.15
  • Träff 4; 12 maj, kl 16-18.15

 

Lokal: Edsbergsskolans matematikverkstad (C13)

 

Anmälning

Anmälan görs via länk av vårdnadshavare senast den 9/12-15. Antalet platser är begränsade och skolor/undervisande lärare kommer att kontaktas för rekommendation. Bekräftelse om plats skickas ut i mitten av januari 2016 av Pizzaklubben till vårdnadshavarna.

 

Pizzaklubben är ett samarbete på kommunövergripande nivå mellan FoUgruppen, Elevstöd och utveckling samt rektorsgruppen.

 

Gullebarn

Tack för igår 5Ma! Ni var helt otroliga! Sångerna lät fantastiskt bra!

Dessutom orkade ni hålla humöret och energin uppe trots en arbetsdag på 14 timmar! Galet!

Ni är bäst!

// Stolt musikfröken

FN, mänskliga rättigheter och barnkonventionen

Under veckans lektioner kommer vi att fortsätta jobba med FN, mänskliga rättigheter och barnkonventionen i SO. Vi övar att berätta om FN och deras uppdrag med hjälp av våra anteckningar från filmen vi sett och svaren på de frågor vi arbetat med (finns i SO-skrivboken). Vi tränar även på att ge förenklade exempel på rättigheter ur barnkonventionen som sedan förra veckan sitter i vår trappa/korridor.
Som läxa till fredag har vi att repetera det vi lärt oss under de senaste två veckorna i skolan. Glöm inte att titta i kalendern för mer info om läxor om ni har funderingar.

image2image1 (6)image4

Julkonsert

BILJETTSLÄPP
Biljetter till Lucia- och julkonserten i Filadelfiakyrkan 16/12-15 kl 19.00 säljs via Ticnet från och med

MÅNDAG 30/11 kl 9.00
Biljettpriser
120:-kr/vuxen, 100:- kr barn t o m 15 år

Tåg-kompisar

Jag har blivit erbjuden hjälp den 8/11 från flera av er. Skulle behöva sammanställa hur många barn som tänkt åka tåg eftersom jag då kan tacka ja till flera föräldrar så att det inte blir så körigt för Cecilia, Hans och Maria. Susanne (Antons mamma) åker också tåg!

Kan ni skicka ett mail till mig under dagen och tala om om ert barn åker med Hans, Cecilia, Maria och Susanne eller om man tar sig till kulturhuset på annat sätt!

Samlingstid på Häggvik station för dem som åker med Hans, Maria, Susanne och Cecilia (och ev. några fler) är 12.00!

Tåget går 12.09 och är framme 12.29.

På måndagen (9/11) är det samling på kulturhuset 14.00. Barnen ska ha med sig matsäck (helst två mål eftersom det blir en lång dag)

Rebecka Neumann och Cissi Reistad Haglund är med och hjälper mig på måndagen. Är det någon mer som kan tänka sig att vara med under måndagen? Vi åker från Häggvik vid ca13.30. Samlingstiden är 14.00 och efter genomdrag stannar barnen kvar i kulturhuset för att sedan börja föreställningen kl. 18.00.

Det håller på till kl. 20.30.

Hur gör vi med tillbakaresan? Är det några föräldrar som kan åka från Centralstation tillbaka till Sollentuna? Eller löser varje familj det på något sätt?

Klassen har sovmorgon tisdagen den 10/11 och börjar dagen med SO kl. 9.50.