månadsarkiv: september 2016

Under helgen, uppdatera iPaden!

Hej
Apple har kommit ut med en ny programuppdatering, 10.0.1. Denna tar en liten stund att ladda ner, därför önskar vi att det görs hemma under helgen. Uppdatera efteråt även appar som behövs.

Om iPaden inte uppdateras fungerar tex inte showbie och google drive, vilka är verktyg som vi använder mycket i skolan.

Uppdateringen hittar ni i inställningar, allmänt, programuppdatering.

Mvh Maria

Nytt verktyg inom matematik

Vill informera er om ett nytt verktyg som 6Ma får testa på under läsåret. Vi kommer att arbeta med en interaktiv matematikbok. Eleverna har fått en inloggning till boken via mail från bokens förlag nämligen Gleerup.

Det är många nya funktioner som eleverna och vi lärare ska lära oss men vi tar det ett steg i taget. Det positiva är att eleverna behöver inte bära på både iPad och böcker fram och tillbaka till skolan. Elever som vill arbeta med en fysisk bok under lektionerna får självklart tillgång till det då vi har exemplar att låna.

Just nu arbetar vi med kap 2 och fokus på volym. Eleverna ska ha satt ett bokmärke i ”boken” på hemsidan så de enkelt kan se var de arbetade med innan de loggade ut från ”boken”.

Trevlig helg!

// Matematiklärarna

BYTE AV PLATS FÖR FADDERDAG PGA ARGA KVIGOR!

Hej alla glada föräldrar och elever.

På grund av ett utsläpp av överbeskyddande kvigor i Bögs gårds hagar måste vi byta plats för Fadderdagen!

Ny samlingsplats är Torparängens parkering i Norrviken ( Idrottsvägen )

All information är densamma förutom att vi byter plats för Fadderdagen till Torparängen!

Hoppas nu på en ännu roligare och mindre farlig dag! 🙂

Med vänlig hälsning,

Fredrick Lööv

Komp för medverkan på föräldramötet

Elever som var medverkade vid föräldramötet kommer att kompenseras genom att sluta tidigare imorgon fredag, de slutar innan mentorstiden. Elever som av olika anledningar inte kunde närvara under tisdagskvällen får vara kvar och få lite extra tid att plugga, slutar enligt ordinarie schema.

Hjälp att förstå matematik

I veckan har vi sett ett avsnitt i pluggkoden från UR som handlar om hur man kan känna sig säkrare inom matematiken. Vi har därefter samtalat om den och eleverna har fått reflektera över avsnitten.

Ta er gärna tid och titta på den, den ger många matnyttiga och intressanta vinklar om hur man kan fördjupa sina matematikkunskaper.

Reflektioner och tankar eleverna samtalade om:

IMG_1284